erbaner

Ovisno o željama kupca u ponudi imamo sustave koji mogu zadovoljiti sve vaše potrebe

APOLLO II

za elketrifikaciju većih sustava koristimo uređaj APOLLO. Uređaj ima 12 izlaza koji se mogu kombinirati za zvona i čekiće. Uređaj je moguće opremi antenom koja satelitskim putem usklađuje vrijeme na satu kao i vrijeme na toranjskim satovima s srednjoeurposkim vremenom. Apollo je moguće opremiti i modemskim uređaje koji koristi fiksnu linij ili ako nema fiksne linije moguće ga je povezati pomoću mobilnogu uređaja koji omogućava daljisko upravljanje. U praksi to znaći da se tipkovnica vašeg mobilnog uređaja isprogramira te pomoću pojedine tipke pokrećete odnosno zaustavljate crkvena zvona. Moguće je napraviti i opcije za pokojnike i još mnoge druge. Među mnogim opcijama nalazi se i daljinsko programiranje i održavanje uređaja pomoću kojeg instalater (ELEKTRIKA RAŠIĆ) može po vašim željama programirati i kontrolirati stanj uređaja. Apollo također služi za pokretanje i kontrolu toranjskih satova , moguća je i kontrola rasvjete itd. Pomoću memoriskih modula moguće je pohraniti vaše programe , postavke sekvence i programe zvonjenja. Apollo služi kao upravljački sklop za uređaj MOVOTRON koji vrši nadzor rada motora za pokretanje zvona. 

TEMPORA

Tempora je uređaj za manje instalacije s opcijama koje ima i APOLLO . Jedina razlik Tempore i apolla je u broju izlaza . Dok appollo ima 12 tempora ih ima 6 . Što zaći da i temora može biti navođena antenom , mogućeju je pomoću modema nadograditi tako da možemo koristiti opcije daljinskog upravljanja zvona , daljinskog programiranja i sve programe i podatke s nje je moguće spasiti na memoriske module.

fotoL.3-NTempora_000
zvono tramosnica 013

movotron za jedno zvono

DSC01018

MOVOTRON COMPACT III

Movotron je mikroprocesor koji se brine o radu motora , odnosno on vrši nadzor gibanja zvona. Uporabom movotron sklopa izbjegnite su sklopke , “mikrošalteri ”, živini prekidači i drugi izvori kvarov. Prilikom puštanja zvona u rad na movotron se spaja s terminalom i podešavaju se parametri gibanja zvona. Po završetku podešavanja parametri se pohranjuju u memoriju movotrona . Ovaj sustav ima vlo velike sigurnosne zaštite da ne dođe do neželjenih gibanja zvona (okretanja za 360°). Movotron se isporučuje u dva oblika. Za veće instalacije imamo glavnu ploću s pomoćnima za svako zvono , ili kod manjih sustava kada je s u jednom paketu, u oba sličaj nalazi se u zaštinim razvodnim ormarima te je tako zaštićen od vanjskih utjecaja. moguće je bitari između opcija senssor weel za klasićne motore ili period software za linearne motore

razdjelnik za tri zvona

Kod elektrifikacije je moguće koristiti stantadrdni elektromotor opremnjen elektronskim brojačem okretaja , kojim se šalju informacije o trenutnom položaju zvona u movotron. te se vrši daljnja regulacija. Prilikom korištenja ovog tipa motora potrebni su kotaći i lanci koje treba podmazivati. Da bi izbjegli podmazivanja i eventualnu neželjenu buku koja dolazi korištenjem lanaca uveli smo LINEARNE MOTOR.

klsnični elektromotor s brojačem okretaji vođen od strane MOVOTRON sustava

    LINEARNI MOTOR

    Za razliku od klasičnog motora koji za njihanje zvona traži uporabu kotaća i lanaca koji ujedino proitvode buku i traže održavaje korištenjem linearnog motora buka je svedena na minimum a održavanja gotovo i nema. Lineatni motor je u biti klasični motor koji je prerezan vertikano i ispružen. Kao i kod klasičnog imamo stator i rotor koji se u ovom slučaju nazivaju statička i dinaička reaktivna ploča. Statičla ploća je učvršćena za konstrukciju i ona se napaja dok dinamičku pričvršćijemo za jaram i ona se giba sukladno sa zvonom. Korištenje linearnog motora je zahvalno na novijim crkvama koje su većinom izrađena od betona te prilikom korištenja klsičnog elektromotora , kotaća i lanca imamo u prostoru crkve veliku buku. Uporabom linernog motora i pravilnim oblikovanjem konstrukcije buka je svedena na minimum. Kod instaliranja linearnog motora koristi se sonda koja movotron sustavu za nadzor šalje informacije o položaju zvona. Kompiniranjem linearnog motora i movotron sustava još je viže podignuta sigurnosna granica .

 

zvona Divaltova 008
[POCETNA] [KONTAKT] [PRODUKTI] [Elektrifikacija Zvona] [Nabva novih zvona] [TORANJSKI SATOVI] [KONSTRUKCIJE] [CEKICI] [ELEKTRONSKA ZVONA] [REFERENCE] [PARTNERI]